יום ראשון, 13 בספטמבר 2015

אילו עבודות בגובה יש כיום ואיזה ציוד הן דורשות?

ההגדרה של עבודה בגובה היא בעצם כל עבודה אשר נעשית בגובה משמעותי מעל פני האדמה. למעשה, יהיה זה נכון להגדיר את העבודה בגובה על פי הציוד שעושים בה שימוש. אם העבודה עצמה דורשת ציוד מיוחד להרמת אדם ומשאות כלפי מעלה (ולא מדבור רק על סולם פשוט), אזי כבר מדובר על עבודה בגובה. זה גם אומר שהעבודה הזו דורשת הכשרה מיוחדת, שהיא דורשת רישיון מתאים, ורק לאנשים עם רישיון מותר לעסוק בה. בואו לקרוא על כמה דוגמאות לעבודות כאלו, ועל הציוד שעושים בהן שימוש, שמאפשר את ההרמה לגובה.

כל מה שנעשה מעל האדמה

      הקמת במות - אם הייתם לאחרונה בהופעה, האם חשבתם על כך שכדי להקים אותה, אנשים היו צריכים לעבוד בגובה רב? הם היו צריכים להתקין בגובה את כל עמודי התאורה השונים, להניח את כל הקישוטים עבור ההופעה, וכיו"ב. מדובר כמובן על עבודה בגובה עם ציוד שהולם אותה - לרוב עושים שימוש בבמות הרמה מסוג מיוחד שנקראות במות מספריים (משום שהזרועות שלהן נדמות כמספריים). הבמות הללו מאפשרות כמובן הרמה של אדם וציוד לגובה רב, והן גם מאפשרות ניוד שלו על פני השטח.
      תיקון גגות - עוד עבודה בגובה שאפשר שמשכה את תשומת הלב שלכם, היא העבודה של תיקון ואיטום גגות. זוהי כמובן עבודה שתמיד תהיה בגובה רב, ויש צורך בציוד המתאים לטובתה. בין השאר, בחלק מהמקרים אנשי המקצוע משתמשים בפיגומים כדי שיוכלו לטפס למעלה. במקרים אחרים, אפשר לעשות שימוש בציוד סנפלינג שיחזיק אותם למעלה. אפשר כמובן גם להשתמש בבמות הרמה בחלק מהמקרים, מהסוג השטוח - שמאפשר לאדם לעלות עם ציוד משמעותי למעלה.

ציוד לעבודה בגובה

עבודות עם מתקני הרמה אחרים


יש לקחת בחשבון שיש כמובן מתקני הרמה שונים, שאינם מיועדים בהכרח עבור עבודה בגובה, אלא פשוט עבור הרמת חפצים לגובה מסוים. כך למשל, כאשר מדובר על מנופי ההרמה השונים, שמאפשרים להרים ציוד ולשנע אותו ממקום למקום, או עגלות המשטחים שמאפשרות שינוע פשוט כלפי מעלה. אין ספק אם כן, שהציוד הוא בעל תפקיד משמעותי מאד, ובעזרתו אפשר לבצע מגוון רחב מאד של עבודות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה